Medicul raspunde

#Expertul Acasa.ro dr. Ruxandra Constantina #remedii alergii #rinita alergica #medicul raspunde

Medicul raspunde: “Cum deosebesc o infectie respiratorie de o rinita alergica?”

“Sufar de ani de zile de rinita alergica, care se manifesta in anumite luni ale anului. Acum este iarna, banuiesc ca nu mai sunt polenuri si, totusi, cand sunt in casa incepe sa-mi curga nasul, ochii se inrosesc si lacrimeaza, ma doare capul. Este vorba tot de o rinita alergica sau o infectie pe care trebuie sa o tratez cu antibiotice?”, ne intreaba Alexia Panait, in varsta de 30 de ani.

"Pentru cei alergici doar la polen, sezonul rece reprezinta o pauza binemeritata; cu toate acestea, din cauza timpului rece, petrecem mai mult timp in interior si ne expunem o perioada mai indelungata la factorii alergeni din interior, cum sunt acarienii din praf, parul de animale (daca tinem animale in casa), mucegaiul; in plus, aerul din casa este cald si uscat, ceea ce sporeste iritarea cailor respiratorii. Va recomand sa nu utilizati lumanari parfumate si tot felul de deodorante pentru parfumarea incaperilor, au potential alergen ridicat.

Trebuie sa deosebim o infectie respiratorie de o rinita alergica, aceasta din urma prezinta nas care curge sau nas infundat, mancarimi nazale, faringiene, oculare, tuse seaca, stranut in salve, starea generala e buna, fara dureri musculare, fara febra. Nu luati antibiotice! In primul rand mergeti la medicul alergolog care va va prescrie substante antihistaminice (generale si locale) care pot diminua simptomatologia.

In paralel, aveti nevoie si de o consultatie la un medic naturopat, care va determina terenul alergic si va va recomanda o cura cu plante cu actiune detoxifianta, antialergica si antiinflamatorie: aloe, trei-frati-patati, socul, papadia, urzica, coada-soricelului, mesteacanul, lavanda, lamaia, catina, brusturele si pirul au efecte depurative si antialergice.

Aceste plante se administreaza sub forma de combinatii de ceaiuri (2-3 cani pe zi), tincturi (1 lingurita de 2-3 ori/zi)  sau comprimate (2-4 comprimate pe zi).

Efecte excelente si durabile o are si gemoterapia, se fac combinatii de extract din muguri de coacaz negru, cu extract din muguri de mesteacan pufos, extract din mladite de maces, extract din muguri de fag; in general se fac cure periodice de 1-3 luni, numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut. 

Local, pentru diminuarea manifestarilor rinitei alergice, se pot folosi solutii ce contin solutie hipotona de apa de mare, filtrata microbiologic, cu extracte din plante ce au efecte antialergice, antiseptice si antiinflamatorii (coacaz negru, boswellia serrata,  menta,  musetel)”, recomanda expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, apifitoterapie, in cazul clinicii Medica RD Esthetic.

Sursa foto: allergicliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului