Medicul raspunde

# chirurgia piciorului #unghii incarnate #tratament unghii

Cum sa scapi de unghiile incarnate. Sfatul medicului

Unghiile incarnate provoaca uneori dureri insuportabile. Doctor Vasile Falca, medic primar chirurgie plastica, ne spune cum putem scapa definitiv de durerea provocata de unghiile incarnate.

Ce inseamna unghie incarnata si cand este cazul sa apelam la medic?
Dr. Vasile Falca: Cauza principala a unghiilor incarnate este insuficienta cunoastere a mamicilor si adultilor a igienei corecte a unghiilor. Datorita acestui fapt, colturile laterale ale unghiilor se infiltreaza in tesutul subcutan pe partile laterale ale unghiilor, cel mai des se incarneaza unghiile de la degetul mare de la picior. Incarnarea poate fi unilaterala, bilaterala, la un picior sau la ambele picioare. O alta cauza poate fi efectuarea pedichiurei defectuoase. In momentul in care apare o ulceratie la marginea unghiei si tegumentului trebuie sa va adresati medicului. Tratamentele facute acasa pot de multe ori doar sa agraveze situatia. O alta cauza a unghiilor incarnate ar fi onicomicozele(ciupercile), iar onicomicozele apar din multiple motive…

Cum putem preveni infectia, ce avem de facut in momentul in care ne confruntam doar cu roseata pielii si fierbinteala dermului?
In faza incipienta, taierea corespunzatoare a unghiei, igiena riguroasa si aplicarea antisepticelor locale pot ameliora situatia, dar necesita un consult preventiv al unui medic specialist in domeniu.

Exista tratamente care impiedica recidiva sau doar interventia chirurgicala garanteaza vindecarea completa?
Cele spuse mai sus sunt metode de preventie. Tratamentul de electie este interventia chirurgicala. Recidivele post-operatorii sunt foarte rare, de obicei din cauza nerespectarii indicatiilor medicului. Schimbarea pansamentelor, respectarea igienei locale, evitarea ortostatismului (calcarea pe picior), incaltaminte nepotrivita.

Cat este de dureroasa si in ce anume consta interventia chirurgicala?
Interventia chirurgicala nu estedureroasa, deoarece se face cu anestezie locala. Operatia consta in excizia tangentiala a portiunii unghiei incarnate si a tesutului adiacent infectat.

Caror specialisti ne adresam pentru aceste interventii? Dermatologii pot interveni chirurgical?
Tratamanetul chirurgical se efectueaza in general de catre chirurgi generalisti, ortopezi, dar cel mai recomandat ar fi un chirurg plastician.

Care este pretul recomandat pentru o astfel de interventie chirurgicala?
Preturile pentru o astfel de interventie difera de la caz la caz, in functie de complexitatea interventiei chirurgicale, in functie de numarul de pansamente post-interventie si poate fi intre 450 si 900 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului