Media

#octavian jurma # varianta delta # coronavirus romania #semnal de alarma #coronavirus

Octavian Jurma, avertisment sumbru! Varianta Delta “ucide si persoanele vaccinate”! Ce se intampla cu elevii

Medicul Octavian Jurma face dezvaluiri cutremuratoare privind varianta Delta a coronavirusului. Acesta le atrage atentia romanilor ca varianta Delta este pe punctul de a deveni dominanta in Romania.

"99% din tulpinile secventiate saptamana trecuta au fost varianta Delta. Tot varianta Delta este singura prezenta in cele 9 decese noi secventiate. De asemenea, Delta e singura tulpina care a produs pana acum in Romania decese intre cei complet vaccinati. Pana acum, avem 5 decese produse de Delta in randul celor vaccinati si secventiati, adica 15% din decese. 85% din decesele secventiate se afla in continuare in randul celor nevaccinati", precizeaza biostatisticianul Octavian Jurma, intr-o postare pe Facebook.

Varianta Delta se raspandeste rapid printre copii

Potrivit unui studiu efectuat de expertii americani s-a demonstrat ca aceasta forma a virusului face ravagii in scoli, daca profesorii si personalul nu este vaccinat sau protejat corespunzator.

Un studiu oficial american demonstreaza ca varianta Delta a SARS-CoV-2 se poate raspandi rapid in scoli atunci cand profesorii si personalul nevaccinat sunt in interior si nu poarta mastile de protectie. La aceasta concluzie a ajuns Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite, unde cercetatorii au studiat cazul unui focar provocat de varianta Delta in perioada mai-iunie, intr-o scoala primara din Marin, California. In doar cateva zile au aparut 26 de cazuri de Covid-19 confirmate in randul elevilor care au intrat in contact cu un profesor infectat.

Elevii au fost expusi unui profesor infectat, nevaccinat si care nu purta masca de protectie. Rata infectarii a fost proportionala cu apropierea elevilor de profesor. Potrivit studiului, elevii aflati in primele banci s-au infectat in proportie de 80%, iar cei din ultimele banci in proportie de 28%.

Potrivit anchetei efectuate de oficialii americani, profesorul a devenit simptomatic pe 19 mai, insa a continuat sa lucreze inca doua zile inainte de a primi rezultatele testului, pe 21 mai. Incepand cu 23 mai au fost raportate cazuri suplimentare atat in randul membrilor personalului, cat si al evenilor dar si a familiilor acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea