Media

#copii #tabara # romania te iubesc #alex dima #copii bolnavi de cancer

Alex Dima ne prezinta tabara care aduce magia in viata copiilor bolnavi de cancer - duminica, la Romania, te iubesc!

In aceasta duminica, de la ora 18:00, Alex Dima arata ca se poate si altfel in Romania intr-un nou reportaj marca Romania, te iubesc! care ne demonstreaza ca este posibil sa aducem zambetul pe fata unor suflete cu o soarta prea grea de dus in spate.

Alex Dima, corespondent special stirile PRO TV, va prezenta un material realizat in tabara MagiCamp, un loc magic, al sperantei si al increderii in care copii bolnavi de cancer au sansa sa isi aline ranile sufletului.

Povestea MagiCamp a inceput acum cativa ani cand Vlad, un tanar cu initiativa a vazut un film cu o tabara ridicata de actorul Paul Newman pentru copiii bolnavi de cancer si a fost impresionat de lucurile minunate pe care le poti face pentru ei. Anul acesta Vlad a reusit sa isi indeplineasca visul si a transformat casa si curtea parintilor sai intr-o tabara pentru 31 de copii cu afectiuni oncologice. I-au fost alaturi mai bine de 60 de voluntari care l-au ajutat sa demareze acest proiect.

Alex Dima spune despre experienta prin care a trecut la fimarea acestui material: “Toti cei care am fost acolo ne-am legat de acel loc si mai ales de copii, am format o mare familie. La realizarea acestui material am plans, am ras si am primit lectii de viata incredibile. O sa le vedeti duminica. Dupa ce calci macar pentru cateva minute in MagiCamp realizezi ca tot ce facem in fiecare zi este lipsit de importanta, ca toate nimicurile de care ne lovim nu au sens, ca nu prea stim sa ne bucuram de viata, de fiecare clipa lasata de la Dumnezeu. MagiCamp a fost o gura de aer pentru copiii bolnavi si o lectie uriasa pentru cei care am fost acolo.”

Situatia din spitale este una ingrozitoare. Exista un sistem care ofera tratamente cu tot felul de chimicale, insa nu sunt specialisti care sa ii scoata din starile in care cad, care sa discute cu ei si sa ii ajute sa iasa din depresie, sa lupte cu boala, sa le dea increderea de a face fata unei noi zile de tratament. Existenta unor psihologi in spitale ar putea oferi acestor copii mai multe zile de viata.

in editia de duminica Romania, te iubesc! telespectatorii vor vedea puterea bunavointei si a determinarii. Vor vedea cum aceasta tabara le da copilaria pe care multi dintre ei n-au avut-o pana acum. in doar o saptamana de vacanta, starea copiilor bolnavi de cancer se schimba prin comunicare si activitati care ii scot din limitele bolii cu care se confrunta - este o lectie data intregului sistem medical.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea