Media

#pamantul mafiei #sclavi #romani #sicilia

Afla povestea sclavilor din Sicilia, denumita si "pamantul mafiei"

In ultimele saptamani poveastea romanilor din Sicilia a fost subiectul stirilor PRO TV. Subiectul va fi prezentat pe larg, Duminica, si vor putea descoperi caracatita mafiei care a pus stapanire pe destinele muncitorilor romani, plecati in Italia.

 

Un nou sezon Romania, te iubesc! va incepe in aceasta duminica, la ora 18:00, la PRO TV! Acesta va debuta in forta cu ancheta realizata de corespondentul special, Rares Nastase, despre sclavia sexuala din Sicilia.

Rares Nastase a realizat o ancheta jurnalistica complexa, in care prezinta povestea sclavilor moderni, izolarea in care muncesc acesti oameni, dar mai ales constrangerile la care sunt supusi atunci cand accepta munca la negru. in Sicilia au fost si sunt investigate morti misterioase, romani disparuti sau omorati, tragedii despre care in Romania nu se vorbeste mai deloc. Romanii sunt tinuti departe de lumea civilizata si sunt nevoiti sa accepte traiul in singuratate, printre serele siciliene. Telespectatorii vor vedea si imprejurarile in care se face in Sicilia trecerea de la agricultura la zona interlopa, cum devin romanii carausi in retele de trafic cu droguri si cum serele cu legume ajung paravan pentru alte afaceri ilegale.

“Am descoperit ca la 3,000 de kilometri de tara noastra, in Sudul Uniunii Europene, are loc de ani de zile o forma de sclavie mascata, bazata pe amenintari si constrangeri. Sa nu uitam ca e vorba de pamantul in care s-a nascut si exista mafia. Am surprins si povesti ale romanilor care muncesc corect, se spetesc in conditii grele, “rupti” de familiile care ii asteapta acasa. Sunt drame si la acest capitol, pentru ca vorbim de parinti care nu isi vad copiii din tara cu anii.” – a declarat Rares Nastase.

In prima saptamana de difuzare, reportajele despre sclavia sexuala din Sicilia, realizate de corespondentul special Rares Nastase, au inregistrat audiente de top. Povestile romanilor plecati la munca in Sicilia si dramele prin care trec zilnic acolo au fost urmarite in fiecare zi de telespectatori la stirile PRO TV de la ora 19:00, reportajele acestei realitati crunte starnind interesul oamenilor.

Prima parte a acestei anchetei ample marca Romania, te iubesc! va fi difuzata duminica, de la ora 18:00, la PRO TV, iar seria de reportaje va putea fi urmarita in continuare la stirile PRO TV, de la ora 19:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea