Feluri principale

#zucchini #retete zucchini # retete creveti #zucchini cu creveti #zucchini cu feta

Zucchini umpluti cu creveti si branza feta

Imbina aromele placute ale toamnei intr-o reteta deosebita ce iti va taia respiratia. Gustul dulceag al dovleceilor zucchini se imbina perfect cu aroma crevetilor si a branzei feta, intr-o reteta ce te va cuceri pe loc.

Ingrediente pentru zucchini umpluti cu creveti si branza feta

  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mare, alba, taiata marunt
  • 1 1 ardei gras rosu taiat marunt
  • ½ fenicul
  • 1-2 catei de usturoi pisati
  • 4 rosii taiate marunt
  • ½ lingurita fulgi de ardei iute
  • 350 grame creveti decorticati
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri marar tocat marunt
  • 6 bucati dovlecei zucchini
  • 200 gr branza feta
  • sare
  • piper

Cum se prepara zucchini umpluti cu creveti si branza feta

Intr-o tigaie adauga 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a incins caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras, feniculul si usturoiul, amestecand continuu pana cand toate legumele devin moi (aproximativ 6 minute). Adauga apoi rosiile, ardeiul iute si gateste totul timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi indeparteaza tigaia de pe flacara si adauga crevetii taiati rondele, mararul si patrunjelul. Amesteca totul foarte bine.

Taie zucchini in jumatati (pe lung) si cu ajutorul unei lingurite scoate miezul acestora, astfel incat sa obtii niste “barcute”. Unge fiecare bucata de zucchini cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper apoi adauga-le intr-o tava incapatoare, unsa in prealabil cu ulei.

Adauga umplutura preparata anterior in ficare barcuta si adauga totul la cuptorul preincalzit la 200oC, timp de aproximativ 30 minute. Acestia sunt gata in momentul in care furculita intra cu usurinta in dovlecel. Adauga apoi branza feta deasupra si mai coace totul inca 5 minute, pana cand branza se topeste si devine usor aurie.

Cum se servesc zucchini umpluti cu creveti si branza feta

Serveste zucchini calzi, sau la temperatua camerei, alaturi de o lingura de smantana sau iaurt.

Sursa foto: hugsandcookiesxoxo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului