vita Wellington este un preparat rafinat, potrivit pentru mesele festive. Cunoscuta si ca muschi de vita in aluat fraged, acest preparat este un deliciu. Aceasta mancare se prepara din carne de vita, vin rosu si aluat pufos. Se serveste cu garnitura de ciuperci si sos. Pentru aceste preparat este potrivit si un pahar cu vin rosu sec.
Ingrediente pentru vita Wellington
- 10 ml ulei de masline
- 1 kg muschi file de vita
- aluat gata pregatit
- 1 ou batut
- 150 grame piure de masline
- 20 grame unt
- 10 grame faina
- 500 ml supa de vita
- 125 ml vin rosu
- 10 grame tarhon
-
sare
- piper.
Cum se prepara vita Wellington
Incinge uleiul intr-o tigaie. Asezoneaza carnea de vita cu sare si piper. Pune carnea de vita in tigaia incinsa. Lasa pe foc cateva minute, pna cand isi schimba culoarea. Cand este gata, transfera carnea de vita pe un platou si lasa sa se raceasca complet.
Unge o tava cu ulei de masline. Pe o suprafata plana indinde aluatul. Unge aluatul cu putin ou batut. Aseaza in centrul aluatului un sfert din cantitatea de piure de masline. Deasupra aseaza carnea de vita. Peste carnea de vita intinde restul de piure de masline.
Ruleaza aluatul peste carnea de vita. Aseaza ruloul in tava unsa cu ulei. Unge aluatul cu restul de ou batut. Da tava la cuptor timp de o ora.
Cand este gata, transfera carnea de vita pe un platou.
Scurge sosul din tava intr-o cratita. Pune sosul la incins si adauga untul. Lasa pe foc pana se topest complet. Adauga apoi faina si amesteca continuu, pana sosul incepe sa clocoteasca. Ia de pe foc. Adauga treptat supa de vita si vinul. Amesteca continuu, pana toate ingredientele sunt bine combinate. Adauga si tarhonul.
Pune cratita din nou pe foc si lasa sosul pana se mai ingroasa. Transfera sosul intr-un bol.
Cum se serveste vita Wellington
Vita Wellington se serveste cu diverse garnituri de legume. Pe deasupra se toarna sos.