Ingrediente pentru vinetele umplute cu legume, cascaval si parmezan
- 3 vinete
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa mica rosie
- 2 rosii
- 200 g cascaval
- 100g parmezan
- ½ legatura patrunjel
- sare
- piper
- putin ulei de masline
Cum se prepara vinetele umplute cu legume, cascaval si parmezan
Spala vinetele bine si taie-le in jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scobeste mijlocul vinetelor pentru a obtine barcute. Trebuie sa obtii sase barcute incapatoare.
Toaca ceapa, ardeii si pupla de vinete marunt. Caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei pana cand ceapa si ardeii se inmoaie, apoi stinge focul. Adauga peste acestea rosiile trocate cubulete, patrunjelul si cascavalul ras si amesteca bine. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Umple vinetele cu compozitia obtinuta si presara pe deasupra parmezanul.
Coace vinetele in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu. Indeparteaza apoi folia si mai lasa vinetele la cuptor timp de 10-15 minute, sau pana se rumenesc la suprafata.
Cum se servesc vinetele umplute cu legume, cascaval si parmezan
Serveste vinetele umplute cu legume, cascaval si parmezan alaturi de o salata de sezon si paine de casa.
Sursa foto: 12tomatoes.com