Vinetele mediteraneene sunt foarte gustoase si satioase. Se prepara repede si constituie un pranz sau o cina delicioase. Le poti asezona cu patrunjel tocat sau parmezan ras.
Ingrediente pentru vinetele mediteraneene
- 2 vinete
- 50 game unt
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 2 rosii
- 70 grame orez fiert
- busuioc
- scortisoara
- sare
- piper.
Cum se prepara vinetele mediteraneene
Inveleste vinetele in folie de aluminiu si pune-le la cuptor pentru 20 de minute. Cand sunt gata, ia vinetele de la cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Taie vinetele pe jumatate si curata jumatate din pulpa. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga in tigaie si pulpa de la vinete. Amesteca bine si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute.
Taie rosiile in sferturi si indeparteaza semintele. Adauga apoi rosiile peste mixtura de vinete si ceapa. Amesteca totul bine. Adauga apoi si orezul, busuiocul si scortisoara. Amesteca din nou bine. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga compozitia in fiecare vanata. Pune vinetele intr-o tava unsa cu unt. Acopera cu folie de aluminiu . Da tava la cuptor timp de 20 de minute.
Cum se servesc vinetele mediteraneene
Vinetele mediteraneene se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat pe deasupra.