Feluri principale

#vinete #unt #ceapa #usturoi #orez #busuioc

Vinete mediteraneene

Vinetele mediteraneene sunt foarte gustoase si satioase. Se prepara repede si constituie un pranz sau o cina delicioase. Le poti asezona cu patrunjel tocat sau parmezan ras.

 

Ingrediente pentru vinetele mediteraneene

 

  • 2 vinete
  • 50 game unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 rosii
  • 70 grame orez fiert
  • busuioc
  • scortisoara
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara vinetele mediteraneene

 

Inveleste vinetele in folie de aluminiu si pune-le la cuptor pentru 20 de minute. Cand sunt gata, ia vinetele de la cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Taie vinetele pe jumatate si curata jumatate din pulpa. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga in tigaie si pulpa de la vinete. Amesteca bine si lasa pe foc timp de 5 - 10 minute.

Taie rosiile in sferturi si indeparteaza semintele. Adauga apoi rosiile peste mixtura de vinete si ceapa. Amesteca totul bine. Adauga apoi si orezul, busuiocul si scortisoara. Amesteca din nou bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga compozitia in fiecare vanata. Pune vinetele intr-o tava unsa cu unt. Acopera cu folie de aluminiu . Da tava la cuptor timp de 20 de minute.

 

Cum se servesc vinetele mediteraneene

 

Vinetele mediteraneene se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare