Vinetele la gratar cu usturoi sunt foarte gustoase si se pot servi ca garnitura, langa diverse fripturi.
Ingrediente pentru vinete la gratar cu usturoi
- 3 vinete
- 1 capatana usturoi
- 4 fire usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de coraindru macinate
- sare
- piper
Cum se prepara vinete la gratar cu usturoi
Taie vinetele rondele. apoi presara deasupra lor sare si lasa-le la scurs. Lasa-le circa 30 de minute sa se scurga de zeama amara.
Presara apoi deasupra rondelelor de vanata sare, piper, coriandru si lasa-le sa isi ia gust inca 20 de minute.
Prajeste rondelele de vinete pe un gratar, iar intre timp, pregateste un sos de usturoi.
Mixeaza usturoiul uscat cu cel crud, cu ajutorul unui blender, astfel incat sa rezulte un piure. Adauga sare si ulei de masline si freaca sosul, ca pe o maioneza.
Serveste vinetele cu sos de usturoi deasupra.
Cum se servesc vinete la gratar cu usturoi
Serveste vinetele calde sau reci, dupa preferinta.
Sursa foto: reciperoll.com