Ingrediente pentru vinetele coapte cu parmezan si mozzarella
- 2 vinete, decojite si taiate felii de aproximativ 2 cm grosime
- sare
- o cana pesmet
- ½ cana pesmet
- 2 oua batute
- 450g mozzarella rasa
- ½ lingurita busuioc uscat
- 1 cutie rosii cubulete in bulion
- 2 catei de usturoi pisati
- o lingurita ulei de masline
Cum se prepara vinetele coapte cu parmezan si mozzarella
Presara pe fiecare parte a vinetei sare si adauga feliile intr-o sita. Lasa-le sa stea asa timp de trei ore, pentru a-si lasa zeama. Sterge excesul de zeama de pe feliile de vinete cu proasape de hartie de unica folosinta.
Preincalzeste cuptorulla 170oC si unge o tava cu ulei.
Intr-un bol amesteca pesmetul cu jumatate din cantitatea de parmezan.
Da fiecare felie de vanata prin oul batut apoi prin pesmetul cu parmezan si coace-le pana cand stratul de pesmet devine usor maroniu si este crocant.
Intre timp, adauga rosiile, usturoiul pisat si uleiul in blender si mixeaza bine pana obtii o pasta.
Intr-o alta tava adauga un strat de sos, un strat de vinete, presara o lingura din parmezanul ramas si adauga o treime din mozzarela. Repeta procedeul cu inca un strat de vinete, pune deasupra restul sosului de rosii si la urma parmezanul si mozzarela ramase. Presara busuiocul deasupra.
Coace totul aproximativ 35 de minute sau pana cand branza devine auriu-maronie la suprafata.
Cum se servesc vinetele coapte cu parmezan si mozzarella
Serveste vinetele calde, alaturi de paine de casa si un pahar de vin alb.
Sursa foto: glowkitchen.com