Feluri principale

#vinete #mazare #ulei de masline #feta

Vinete Bolognaise

Profita de aceasta perioada pentru a pregati vinetele altfel decat de obicei. Incearca o reteta de vinete Bolognaise.
 

Ingrediente pentru vinete Bolognaise
 

  • 4 vinete, taiate pe lungime
  • 1 kg sos bolognaise
  • 150 gr mazare
  • 200 gr feta , faramitata
  • 2 linguri ulei de masline
  • frunze proaspete de oregano
  • sare si piper negru macinat.
     

Cum se prepara vinetele Bolognaise
 

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Cu ajutorul unei lingurite, scoate miezul vinetelor, lasand un perete gros de 1 cm.

Amesteca intr-un castron sosul bolognaise, mazarea si branza feta . Toarna compozitia in cavitatea vinetelor. Pune vinetele astfel umplutute cu sosul bolognaise intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline, presara sare si piper, apoi pune-le in cuptor o ora.
 

Cum se servesc vinetele Bolognaise
 

Presara oregano proaspat si serveste imediat.

Sursa foto : mooneyfarms.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului