Ingrediente:
- 8 cartofi mari (1 kilogram)
- 4 bucați de carnati (450 g)
- 1 lingura de piper negru macinat (15 g)
- 2 bucati de telina tocata
- 1 lingura de oregano (15 g)
- 1 lingura de sare (15 g)
- ½ cutie de branza topita (100 g)
- 1 pahar de smantana (200 g)
- ½ punga de branza de mozzarella (100 g)
- 2 felii de arpagic marunt taiat
Cum se prepara:
Spala foarte bine cartofii si pune-i intr-un vas cu apa si cu putina sare, nedecojiti. Lasa-i la foc mediu, pana cand se inmoaie. Intr-o tigaie, caleste carnatii taiati bucatele mici. Pentru a le da aroma, adauga peste ei usturoi, sare, oregano si piper. Incorporeaza in ei smantana si branza.
Scoate cartofii de la fiert si lasa-i sa se raceasca putin. Apoi cresteaza-i si pune in fiecare umplutura preparata in tigaie, apoi da-i la cuptor pentru 5 minute.
Cum se servesc:
Cartofii umpluti cu carnati si branza se servesc calzi, decorati cu verdeata si salata de rosii, varza sau salata verde. Pofta buna!