Feluri principale

#porumb fiert #porumb

Trucurile pentru a prepara cel mai bun porumb fiert

Porumbul fiert este vedeta acestei perioade si nu lipseste din nicio casa. La urma urmei exista persoana careia sa nu-i placa porumbul fiert?

Porumbul fiert ne aduce aminte multora, de zilele de vacanta petrecute la bunici care perparau cel mai gustos porumb fiert. Daca vrei sa stii secretul prepararii acestuia, avem pentru tine reteta ideala. 

Cum se fierbe porumbul in mod corect

Ai nevoie de:

  • 4-5 stiuleti de porumb
  • apa

Ce trebuie sa faci: 

Incepe prin a desface cu grija frunzele porumbului. Inlatura primul strat de frunze si pastreaza restul frunzelor, care sunt verzi si proaspete.

Indeparteaza apoi toata matasea porumbului. O poti pastra pentru a o usca si prepara ceai in timpul iernii.

Se spala apoi foarte bine porumbul si se rupa in doua sau trei bucati. Se apala apoi si frunzele pastrate.

Intr-o  oala incapatoare se adauga jumatate dintre cantitatea de frunze pastrate. Peste acestea se adauga porumbul si se acopera totul cu restul frunzelor. Peste ultimul strat de frunze se adauga o farfurie nu prea mare, care sa tina totul sub apa. Se umple apoi oala cu apa si se pune la fiert.

Se da focul mare pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se da focul mediu spre mic si se lasa porumbul sa fiarba timp de 30 de minute. 

ATENTIE! Sa nu faci greseala de a adauga sare in oala, la fiert, deoarece boabele de porumb se vor deshidrata, vor prinde un gust neplacut si o textura deloc agreabila. Sarea se adauga direct pe porumb, in momentul servirii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare