Porumbul fiert ne aduce aminte multora, de zilele de vacanta petrecute la bunici care perparau cel mai gustos porumb fiert. Daca vrei sa stii secretul prepararii acestuia, avem pentru tine reteta ideala.
Cum se fierbe porumbul in mod corect
Ai nevoie de:
- 4-5 stiuleti de porumb
- apa
Ce trebuie sa faci:
Incepe prin a desface cu grija frunzele porumbului. Inlatura primul strat de frunze si pastreaza restul frunzelor, care sunt verzi si proaspete.
Indeparteaza apoi toata matasea porumbului. O poti pastra pentru a o usca si prepara ceai in timpul iernii.
Se spala apoi foarte bine porumbul si se rupa in doua sau trei bucati. Se apala apoi si frunzele pastrate.
Intr-o oala incapatoare se adauga jumatate dintre cantitatea de frunze pastrate. Peste acestea se adauga porumbul si se acopera totul cu restul frunzelor. Peste ultimul strat de frunze se adauga o farfurie nu prea mare, care sa tina totul sub apa. Se umple apoi oala cu apa si se pune la fiert.
Se da focul mare pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se da focul mediu spre mic si se lasa porumbul sa fiarba timp de 30 de minute.
ATENTIE! Sa nu faci greseala de a adauga sare in oala, la fiert, deoarece boabele de porumb se vor deshidrata, vor prinde un gust neplacut si o textura deloc agreabila. Sarea se adauga direct pe porumb, in momentul servirii.