Cotlete de porc cu varza si mere
Ingrediente
- 4 felii de bacon
- 1 ceapa tocata
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 mar Gala taiat felii
- ½ varza rosie
- ½ cana otet balsamic
- 4 cotlete de porc cu os
- 2 lingurite ulei de masline
- Patrunjel verde
- Sare
- Piper
Cum se prepara
Prajeste baconul taiat bucatele pana cand devine crocant. Transfera-l pe un prosop de hartie. Adauga ceapa si semintele de chimen si lasa-le pe foc pentru 6 minute, amestecand din cand in cand. Pune peste acestea si merele Gala taiate si varza, otetul balsamic, sare si piper. Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, pana cand varza devine moale, aproximativ 6-8 minute.
Intre timp, condimenteaza cotletele de porc cu sare si piper. Intr-o tigaie incinge putin ulei si pune cotletele la facut pana cand se rumenesc si se patrund bine, 2-3 minute pe fiecare parte. Peste varza pune patrunjel verde si baconul crocant si serveste aceasta garnitura impreuna cu cotletele de porc.
Gratar de porc si salata de mere
Ingrediente
- 225 grame de fasole verde
- 4 mere Gala
- 3 linguri sirop de artar
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 muschi de porc
- Sare
- Piper
- Salata verde
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingurita mustar Dijon
- 170 grame baby spanac
Cum se prepara
Impacheteaza fasolea verde in folie de aluminiu. Amesteca merele cu o lingurita de sirop de artar fiecare si ulei. Unge cu ulei bucata de muschi de porc, apoi presara sare si piper.
Pune fasolea impachetata in folie, merele si muschiul de porc pe gratar si acopera-le. Lasa merele pe gratar pentru 8 minute, intorcandu-le o data. Pune apoi merele intr-un bol si lasa-le sa se raceasca. Fasolea trebuie sa stea pe gratar 10 minute. Transfera pachetul pe o farfurie cand este gata, desfa folia si lasa-o sa se raceasca.
Muschiul de porc va sta pe gratar aproximativ 15 minute. Cand este gata, transfera-l pe un tocantor si lasa-l pentru 10 minute.
Intre timp, taie salata verde in bucati. Intr-un bol mare, amesteca otetul balsamic, mustarul, lingura de ulei de masline care a ramas, 2 lingurite de sirop, sare si piper. Adauga spanacul, salata verde, fasolea si merele si amesteca foarte bine. Taie muschiul in felii subtiri si serveste-l cu salata.
Festin in stil Oktoberfest
Ingrediente
- 350 grame carnati polonezi, feliati
- 1 1/3 cana varza murata
- 1 ceapa rosie mica, taiata felii
- 1 mar
- 2 lingurite seminte de chimen
- ¼ cana de bere
- Paine toast de secara
- Mustar picant
Cum se prepara
Amesteca feliile de carnati polonezi, varza murata tocata, ceapa rosie, marul taiat felii si semintele de chimen. Imparte amestecul in patru si asaza-l pe patru bucati de folie. Toarna bere peste fiecare portie. Sigileaza pachetele si pune-le la cuptor. Serveste preparatul cu paine toast de secara si mustar picant.