Tochitura de porc in sos de rosii, scortisoara si masline este retea perfecta in perioada sarbatorilor traditionale de iarna.
Ingrediente tochitura de porc in sos de rosii cu masline
- 1 kg de carne de porc (jambon), taiata in cubulete de 5 cm;
- sare kosher si piper negru proaspat macinat, dupa gust;
- 2 linguri ulei de masline;
- 5 catei de usturoi, zdrobiti si decojiti;
- 800 g de rosii la cutie;
- 200 ml de vin rosu sec;
- 5 ansoa;
- 1 lingurita de scortisoara;
- 2 frunze de dafin;
- putin rozmarin;
- 1 ceapa medie, tocata marunt;
- 120 g de masline verzi fara samburi, taiate marunt.
Cum se prepara tochitura de porc in sos de rosii cu masline
Preincalzeste cuptorul la 150 grade si condimenteaza carnea cu sare si piper. Apoi, la foc mic, rumeneste bine porcul. Dupa 10 minute, scoate carnea pe o farfurie si caleste (3 minute) ceapa si usturoiul.
Adauga carnea de porc intr-o tava, alaturi de sosul de rosii, vin, anchoa, scortisoara, frunzele de dafin si rozmarin. Baga tava in cuptorul incins si lasa la copt circa 2 ore, intorcand carnea la fiecare 45 de minute.
Ridica temperatura cuptorului si adauga maslinele. Continua 20 de minute.
Cum se serveste tochitura de porc in sos de rosii cu masline
Serveste acest fel de mancare delicios alaturi de mamaliguta proaspata si o cana de vin fiert.
Foto: huffingtonpost.com