Tocanita de vita Boeuf Bourguignon este un adevarat deliciu frantuzesc. Pentru un pranz cu prietenii, este cea mai potrivita reteta: gustoasa, satioasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru tocanita savuroasa Boeuf Bourguignon
- 1 kg carne de vita
- 100 g bacon
- 20 cepe medii
- 1 morcov mare
- 250 g ciuperci
- 1 catel de usturoi
- 3 lingura faina
- 100 ml supa de vita
- 250 ml vin rosu sec
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper si alte condimente
Cum se prepara tocanita savuroasa Boeuf Bourguignon
Taie carnea in cuburi mai mari, morcovul in rondele, iar ciupercile in jumatati. Intr-o cratita, pune la incins uleiul si frige carnea pana ce se rumeneste. Scoate carnea si in uleiul ramas prajeste baconul. Cand este gata, scoate-l si fierbe inabusit ceapa, ciupercile si morcovii pana ce se inmoaie.
Scoate legumele, iar in sosul ramas adauga inapoi baconul si carnea de vita, usturoiul, zaharul si faina. Amesteca ingredientele, adauga vinul, supa si condimentele. Cand tocanita Boeuf Bourguignon este aproape gata, adauga legumele si lasa tocanita inca 5 minute pe foc.
Cum se serveste tocanita savuroasa Boeuf Bourguignon
Tocanita savuroasa Boeuf Bourguignon se serveste cu paste, orez sau cartofi natur, alaturi de un vin rosu de calitate.
Sursa foto: howdoyousaythatword.com