Feluri principale

#carne #usturoi #ulei #tocanita

Tocanita din carne de vitel

Tocanita din carne de vitel se poate manca simpla sau poate fi folosita in combinatie cu paste, taitei sau chiar orez. Aroma de rosii, sosul de vin si carnea realizeaza un preparat apetisant, pentru o masa deosebita.

Ingrediente pentru tocanita din carne de vitel
 

  • 900 gr carne de vitel, taiata cubutele
  • 1 cana sos de tomate
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa taiata
  • 2 catei de usturoi , taiati
  • ½ cana vin alb
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara tocanita din carne de vitel
 

Pune niste ulei la incins intr-o tigaie. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand isi schimba culoarea. Adauga carnea si prajeste-o pana devine maronie. Acum poti pune sosul de tomate si vinul alb. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Lasa mancarea pe foc pana cand incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic, acopera si las-o sa se faca in jur de 1h30min.
 

Cum se serveste tocanita din carne de vitel
 

Se serveste ca atare sau poate fi pusa peste taitei, paste sau orez.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului