Tocanita din carne de vitel se poate manca simpla sau poate fi folosita in combinatie cu paste, taitei sau chiar orez. Aroma de rosii, sosul de vin si carnea realizeaza un preparat apetisant, pentru o masa deosebita.
Ingrediente pentru tocanita din carne de vitel
- 900 gr carne de vitel, taiata cubutele
- 1 cana sos de tomate
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa taiata
- 2 catei de usturoi , taiati
- ½ cana vin alb
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara tocanita din carne de vitel
Pune niste ulei la incins intr-o tigaie. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand isi schimba culoarea. Adauga carnea si prajeste-o pana devine maronie. Acum poti pune sosul de tomate si vinul alb. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa mancarea pe foc pana cand incepe sa fiarba, apoi da focul mai mic, acopera si las-o sa se faca in jur de 1h30min.
Cum se serveste tocanita din carne de vitel
Se serveste ca atare sau poate fi pusa peste taitei, paste sau orez.