Tocanita de cartofi este una dintre cele mai clasice mancaruri . O poti face in multe feluri, insa una dintre variantele cele ami raspandite este cu tocanita simpla de cartofi, cu ceapa.
Ingrediente pentru tocanita de cartofi
6 felii de bacon, taiate
1 ceapa mare, taiata
6 cepe verzi, taiate
1 ½ lingura faina
2 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
¼ cana vin alb , sec
1 kg 350 cartofi, taiati
3 cani supa de pui
¼ lingurita piper
paprika
Cum se prepara tocanita de cartofi
Prajeste intai baconul. Adauga apoi cepele si lasa-le pe foc 5 minute, sa se inmoaie. Presara apoi faina peste ceapa, adauga dafinul si cimbrul. Toarna apoi vinul si amesteca, lasand mancarea sa se faca pana cand vinul s-a evaporat.
Adauga cartofii, supa de pui si piperul. Acopera cu un capac si lasa mancarea sa fiarba. Da focul mai mic si lasa mancarea cam 1 ora, pana cand cartofii au fiert bine. Adauga apoi paprika, sare si piper dupa gust.
Cum se serveste tocanita de cartofi
Se serveste calda, cu paine.