Tocanita cu peste, ceapa si cartofi este usor de preparat, aromata si satioasa. Este ideala pentru cinele in familie, in serile racoroase de toamna.
Ingrediente pentru tocanita cu peste, ceapa si cartofi
- 1 ceapa tocata
- 1 praz tocat
- ulei de masline
- 2 dovlecei rasi
- 1 kg cartofi
- 2 ansoa
- 200 ml vin alb
- 565 ml lapte
- 565 ml supa de pui
- 1 kg cod file
- patrunjel tocat
- ceapa verde
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara tocanita cu peste, ceapa si cartofi
Intr-o tigaie mare, incinge putin ulei de masline si caleste ceapa si prazul. Adauga dovleceii rasi si cartofii taiati cubulete. Lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care adaugi ansoa.
Toarna apoi vinul si lasa la fiert timp de 30 de minute. Adauga apoi codul si mai lasa pe foc timp de 15 minute. Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa pe foc 10 minute.
Cum se serveste tocanita cu peste, ceapa si cartofi
Tocanita cu peste, ceapa si cartofi se serveste cu patrunjel tocat, ceapa verde, zeama de lamaie si putin ulei de masline pe deasupra. Alaturi de acest preparat poti consuma un pahar de vin alb sec.
sursa foto: cookinghour.blogspot.com