Ingrediente (pentru patru persoane)
- 480g file de peste alb, fara piele (tilapia, somn, cod, calcan, sau alt peste alb)
- 4 linguri zeama de lime, proaspat stoarsa
- o lingurita si jumatate fulgi de chilli
- ¼ lingurita sare
- 3 linguri ulei de rapita (poate fi si de masline)
- 400 grame boabe de porumb congelate (de preferat copt, nu fiert)
- o ceapa rosie, tocata marunt (alege o ceapa medie)
- 1 ardei jalapeno tocat marunt (cu semintele scoase in prealabil)
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- O legatura de coriandru proaspat, tocat marunt
- o lime, taiata in sferturi
Cum se prepara
Dezgheata pestele, spala-l sub un jet de apa rece si pune-l intr-un vas, la scurs. Pentru a elimina apa in exces preseaza pestele cu servet de hartie de unica folosinta.
Intr-un bol adauga zeama de lime, fulgii de chilli si sare. Maseaza pestele pe toate partile cu acest amestec.
Intr-o tigaie incapatoare adauga 2 linguri de ulei si lasa-l sa se incinga. Adauga pestele si gateste-l pe ambele parti pana cand este bine patruns (in total 4-6 minute, in functie de grosime).
Intr-o alta tigaie adauga o lingura de ulei, porumbul dezghetat, ceapa si ardeiul jalapeno. Caleste totul timp de 2-3 minute pana cand legumele se incing bine, iar ceapa incepe sa se inmoaie. Adauga apoi usturoiul si continua sa gatesti totul timp de inca un minut.
Serveste pestele cu porumb si adauga pe deasupra coriandru. Pentru décor poti adauga delii de ardei jalapeno si felii de lime. Serveste alaturi, cate un sfert de lime pentru ca fiecare persoana sa-si poata pune atata zeama de lamaie cata doreste pe peste.
Sursa foto: bhg.com