Ingrediente pentru paste cu ton si ardei
- 320 g de paste (penne sau fusilli)
- 400 g ton conservat
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ceapa rosie
- 1 crenguta menta proaspata
- 1 lingurita de zahar
- ulei de masline
- sare
Cum se prepara pastele cu ton si ardei
Curata ardeii si taie-i fasii, iar ceapa tai-o rondele, apoi rumeneste-le intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adauga o lingurita rasa de zahar si un varf de sare, apoi tonul din conserva maruntit cu furculita si mai lasa-le pe foc cateva minute.
Fierbe pastele si adauga-le peste amestecul din tigaie si mai lasa-le pe foc un minut.
Cum se servesc pastele cu ton si ardei
Pastele cu ton si ardei se servesc calde. Stropeste platoul cu cateva picaturi de ulei de masline, apoi pune deasupra cateva frunze de menta proaspata.
Sursa foto: tuttoricette.incucinaconvalerie.it