Tarta de ceapa caramelizata cu gorgonzola este ideala pentru mesele cu multi invitati. Este gustoasa, se prepara repede si poate fi servita de diverse salate.
Ingrediente pentru tarta de ceapa caramelizata cu gorgonzola
- 10 ml ulei de masline
- 3 cepe tocate
- 5 grame zahar brun
- 10 ml otet balsamic
- aluat pentru placinta
- 120 grame branza gorgonzola
- 10 grame tarhon
- sare
- piper.
Cum se prepara tarta cu ceapa caramelizata si gorgonzola
Incinge uleiul de masline intr-o cratita. Adauga ceapa tocata si las-o pe foc timp de 10 minute, pana cand incepe sa isi schimbe culoare. Adauga zaharul, otetul, sarea si piperul.
Da focul mai mic si mai lasa ceapa timp de 20 de minute, pana cand ceapa este bine caramelizata. Lasa apoi ceapa sa se raceasca.
Unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt . Aseaza foaia de aluat pe tava si inteapa cu furculita.
Presara apoi ceapa caramelizata pe toata suprafata aluatului. Peste ceapa adauga branza faramitata si tarhonul.
Da tava la cuptorul incins pentru 20 de minute, pana cand branza se topeste.
Cum se serveste tarta cu ceapa caramelizata si gorgonzola
Tarta cu ceapa caramelizata si gorgonzola se seerveste ca atare.