Feluri principale

#rosii #busuioc #parmezan #tarta #tarta cu rosii

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc este un preparat apetisant, ideal pentru weekendurile cand ai invitati la masa.

Ingrediente pentru tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

  • 300 g de rosii cherry
  • ulei de masline
  • 50 g de parmezan ras
  • 2 oua
  • 280 ml smantana
  • busuioc proaspat
  • 280 g de faina
  • 140 g de unt
  • sare
  • piper

Cum se prepara tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

Amesteca faina cu untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza. Adauga 8 linguri de apa rece si amesteca in continuare. Pune aluatul la congelator si lasa-l sa se raceasca bine.

Acopera o tava cu faina si intinde aluatul in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.

Intr-o tigaie medie, caleste rosiile in ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.

Amesteca intr-un vas ouale si incorporeaza smantana si busuiocul. Adauga amestecul peste tarta, pune rosiile deasupra si presara parmezanul ras la sfarsit. Pune tarta in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.

Cum se serveste tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

Lasa tarta la racit inainte de a o taia si orneaz-o cu cateva frunze proaspete de busuioc. Serveste-o ca aperitiv, alaturi de un vin rosu Chianti, ideal pentru parmezan.

Sursa foto: bakingquinn.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete