Ingrediente pentru 4 portii:
- 600 grame pulpa de vita, fara os;
- 3 linguri sos de peste;
- 3 linguri otet de orez;
- o lingurita ghimbir proaspat ras;
- 3 catei de usturoi, pisati;
- o lingura zahar;
- o lingura miere;
- o lingura ulei de susan;
- ½ lingurita piper proaspat macinat;
- ½ ceapa rosie, taiata julien;
- 4 bucatati tortillas, incalzite usor;
- 200 grame varza rosie, taiata julien;
- 2 morcovi rasi;
- o ceapa rosie, taiata julien;
- 2-3 castraveti, taiati felii;
- frunze proaspete de patrunjel;
- menta proaspata tocata
Cum se prepara tacos vietnamez
Taie carnea de vita in medalioane ca pentru fripturi.
Intr-un bol incapator adauga sosul de peste, otetul de orez, ghimbirul, usturoiul, zaharul, mierea, uleiul de susan si piperul. Amesteca totul bine, apoi adauga ½ ceapa taiata juliene. Adauga marinata obtinuta peste carne si lasa totul la frigider minim 8 ore.
Indeparteaza marinata de pe carne si las-o sa se friga pe gratarul insins timp de minim 10 minute, intorcand-o de pe o parte pe alta la fiecare 2 minute. Cand este gata scoate-o pe un platou si las-o 5 minute sa se odihneasca. Taie carnea in fasii subtiri.
Imparte carnea in mod egal in cele 4 bucati de tortilla incalzite usor, apoi adauga ceapa, varza, morcovi, castraveti, patrunjel si menta dupa preferinte.
Cum se serveste tacos vietnamez
Poti servi tacos vietnamez cu cartofi prajiti, alaturi de o halba de bere.
Sursa foto: partial-ingredients.com