INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Feluri principale

#pui gratar #tacos

Tacos de pui la gratar. Un preparat satios si foarte usor de gatit

Aceste tacos de pui la gratar sunt usor de preparat si necesita putine vase de spalat apoi. Gratarul pentru pui si tortillas ofera acestor tacos un gust subtil de fum. Poti folosi doua tortillas pentru a le face mai usor de mancat.

Ingrediente:

  • 450 grame pulpe de pui fara os si piele, curatate de grasimea in exces
  • 2 linguri suc proaspat stors de lime
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 24 tortillas de porumb de marimea tacos de strada¬†
  • o ceapa alba tocata marunt
  • putin coriandru tocat marunt
  • Sos iute mexican¬†
  • 4 felii de lime

Cum se prepara

Intr-o punga resigilabila pune puiul, sucul de lime, uleiul vegetal, usturoiul, chimionul, coriandrul si pudra de chili. Resigileaza punga si maseaza bine pana cand puiul este acoperit uniform. Lasa la marinat pentru una pana la doua ore in frigider.

Preincalzeste un gratar in aer liber la temperatura inalta si unge usor gratarul cu ulei.

Scoate puiul din marinada si pune-l pe gratarul fierbinte. Arunca marinada. Gateste pe caldura directa pana cand sucurile sunt clare, 6 pana la 8 minute pe fiecare parte. Un termometru instant ar trebui sa arate cel putin 74 grade Celsius cand este introdus aproape de centru. Scoate puiul pe o farfurie si lasa-l sa se odihneasca timp de 5 minute. Taie puiul in bucati mici si pune-l deoparte, mentinandu-l cald.

Pune tortillas pe gratarul fierbinte, stivuite cate doua, si incalzeste-le timp de aproximativ 20-30 de secunde. Intoarce fiecare stiva si incalzeste-le inca 20-30 de secunde. Imparte amestecul de pui intre cele 12 stive de tortillas. Pune deasupra ceapa si coriandru si stropeste cu sos iute, daca doresti. Serveste cu felii de lime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului