Feluri principale

# tacos cu creveti #tacos #ardei iute #creveti

Tacos cu creveti, ciuperci si ardei iute – reteta rapida care iti transforma orice zi in vacanta

Cine are nevoie de avion pana in Mexic, cand poti avea vacanta intr-o farfurie? Tacos cu creveti sunt genul de reteta care te scoate din orice criza de idei culinare – rapide, gustoase si suficient de sofisticate cat sa para ca ai gatit cu chef-ul din tine. In aceasta varianta fresh, combinam creveti suculenti cu ciuperci, rosii cherry si un strop de foc de la ardeii iuti, toate asezate intr-o tortilla rustica, gata sa-ti faca papilele sa danseze salsa.

Perfecta pentru pranz, cina sau chiar o intalnire casual, aceasta reteta de tacos cu creveti este ideala si pentru cei care vor ceva gustos fara batai de cap. Hai sa vedem cum se face!

Ingrediente pentru 2 portii:

Pentru umplutura:

  • 200 g de creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
  • 100 g de ciuperci champignon, feliate subtire
  • 4-5 rosii cherry, taiate in jumatate
  • 1 ardei iute verde (sau jalapeño), taiat felii subtiri
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • Paprika afumata – ½ lingurita
  • Cateva frunze de patrunjel proaspat (pentru decor)

Pentru servire:

  • 2 tortilla din faina integrala, porumb sau hrisca (cum apare si in imagine)
  • Optional: zeama de lime, sos iute, avocado sau un dressing simplu cu iaurt

Mod de preparare:

  1. Prepara crevetii. Daca sunt congelati, dezgheata-i sub jet de apa rece si tamponeaza-i cu un servetel. Incinge o tigaie antiaderenta cu 1 lingura de ulei de masline si adauga crevetii. Gateste-i 1-2 minute pe fiecare parte, pana devin roz si usor crocanti. Condimenteaza cu sare, piper si paprika afumata. Pune-i deoparte.
  2. Caleste legumele. In aceeasi tigaie, adauga inca o lingura de ulei si pune ciupercile feliate. Lasa-le 3-4 minute pana se inmoaie usor si prind culoare. Adauga rosiile cherry si ardeiul iute, mai gateste totul inca 1-2 minute. Nu uita sa potrivesti gustul de sare si piper.
  3. Asambleaza taco-ul. Incalzeste putin tortilla la tigaie sau in cuptor. Asaza un strat de ciuperci si legume, adauga crevetii deasupra si presara patrunjel proaspat. Daca vrei un plus de aroma, stoarce putin lime si adauga un strop de sos iute.

Sfaturi de chef:

  • Foloseste tortilla integrala sau de hrisca pentru un plus de nutrienti si o aroma mai intensa.
  • Joaca-te cu toppingurile! Guacamole, sos de mango, salata de varza sau chiar o crema de branza usoara pot duce acest taco la un alt nivel.
  • Ai grija la timpul de gatire al crevetilor. Daca ii lasi prea mult, devin cauciucati. Roz si ferm = perfecti.
  • Vrei mai multa savoare? Adauga un praf de chimen sau coriandru macinat in ciuperci pentru o nota mai exotica.
  • Tacos cu creveti, ciuperci si ardei iute nu sunt doar o reteta rapida, ci si un pretext delicios sa te rasfeti fara remuscari. Usori, plini de aroma si gata in mai putin de 20 de minute – exact ce-ti trebuie dupa o zi agitata.

Tacos cu creveti, ciuperci si ardei iute nu sunt doar o reteta rapida, ci si un pretext delicios sa te rasfeti fara remuscari. Usori, plini de aroma si gata in mai putin de 20 de minute – exact ce-ti trebuie dupa o zi agitata.

Incearca-i si spune-mi: ai mai mancat vreodata ceva atat de simplu, dar atat de bun?

FOTO: Freepik

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului