Feluri principale

#retete caracatita # preparare caracatita #caracatita #caracatita la gratar

Specialitatea verii: caracatita la gratar cu dressing de lamaie

Caracatita la gratar este usor de preparat, arata demential si este absolut delicios. Constituie masa perfecta intr-o zi calduroasa de vara, atat pentru o cina in doi cat si pentru un picnic sau un gratar cu prietenii.

Ingrediente:

Pentru frigarui:

  • 500 g baby caracatita
  • 50 ml ulei masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 3-4 crengute proaspete de cimbru
  • sare
  • piper negru
  • bete de lemn pentru frigarui

Pentru dressing:

  • 1 lingura jumate suc de lamaie
  • 3 linguri ulei maslien
  • ½ lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat marunt
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Dezgheata si apala bine caracatitele.

Intr-o cratita incapatoare pune 5 cani de apa si las-o sa fiarba. Cand da in clocot adauga caracatitele si lasa-le sa fiarba timp de un minut. Strecoara-le imediat si clateste-le bine cu apa rece.

Intre timp prepara marinata din: 50 ml ulei masline, zeama de la o lamaie, 3 catei de usturoi tocati marunt si 3-4 crengute proaspete de cimbru. Amesteca totul bine apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga caracatitele peste marinata si lasa-le minim 2 ore la frigider.

Intre timp prepara dressingul pentru servire din: 1 lingura jumate suc de lamaie, 3 linguri ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Scoate caracatitele din frigider si pune-le pe bete de frigarui si frige-le pe gratar timp de 6 minute sau pana devin aurii. Ai grija sa le intorci pe toate partile pentru a se frige uniform.

Dupa ce caracatitele sunt gata, scoate-le de pe batul de frigarui si pune-le pe un platou. Adauga peste ele dressingul preparat anterior.

Cum se serveste:

Serveste caracatitle alaturi de un pahar de vin alb demisec.

Sfat: Daca ai invitati la masa sau pur si simplu iti doresti ca preparatul sa fie mai acrisor, asigura-te ca ai la indemanna zeama de lamaie proaspat stoarsa.

Sursa foto: marksdailyapple.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului