Ingrediente:
Pentru frigarui:
- 500 g baby caracatita
- 50 ml ulei masline
- zeama de la o lamaie
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 3-4 crengute proaspete de cimbru
- sare
- piper negru
- bete de lemn pentru frigarui
Pentru dressing:
- 1 lingura jumate suc de lamaie
- 3 linguri ulei maslien
- ½ lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat marunt
- sare
- piper
Cum se prepara:
Dezgheata si apala bine caracatitele.
Intr-o cratita incapatoare pune 5 cani de apa si las-o sa fiarba. Cand da in clocot adauga caracatitele si lasa-le sa fiarba timp de un minut. Strecoara-le imediat si clateste-le bine cu apa rece.
Intre timp prepara marinata din: 50 ml ulei masline, zeama de la o lamaie, 3 catei de usturoi tocati marunt si 3-4 crengute proaspete de cimbru. Amesteca totul bine apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Adauga caracatitele peste marinata si lasa-le minim 2 ore la frigider.
Intre timp prepara dressingul pentru servire din: 1 lingura jumate suc de lamaie, 3 linguri ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Scoate caracatitele din frigider si pune-le pe bete de frigarui si frige-le pe gratar timp de 6 minute sau pana devin aurii. Ai grija sa le intorci pe toate partile pentru a se frige uniform.
Dupa ce caracatitele sunt gata, scoate-le de pe batul de frigarui si pune-le pe un platou. Adauga peste ele dressingul preparat anterior.
Cum se serveste:
Serveste caracatitle alaturi de un pahar de vin alb demisec.
Sfat: Daca ai invitati la masa sau pur si simplu iti doresti ca preparatul sa fie mai acrisor, asigura-te ca ai la indemanna zeama de lamaie proaspat stoarsa.
Sursa foto: marksdailyapple.com