Feluri principale

#oua #spanac #retete #spanac cu oua

Spanac gratinat cu oua fierte

Spanacul gratinat cu oua fierte este un preparat gustos, savuros, ideal pentru o cina in familie. Se serveste ca atare sau cu putin parmezan ras.

Ingrediente pentru spanacul gratinat cu oua fierte


1 kg spanac
400 ml lapte
20 grame unt
20 grame faina
2 grame nucsoara
50 grame parmezan
6 oua fierte
40 grame pesmet
ulei de masline
sare
piper.

Cum se prepara spanacul gratinat cu oua fierte

Fierbe spanacul cateva minute in apa clocotita. Scurge bine si lasa sa se raceasca. Mai scurge apoi pana cand scoti cat mai multa apa din spanac. Taie spanacul si pune-l intr-un bol. Asezoneaza cu sare si piper.

Fierbe laptele intr-o cratita. In alta cratita topeste untul, presara faina, amestecand continuu. Ia de pe foc si toarna treptat si laptele, amestecand tot timpul, pentru a evita formarea de cocoloase.

Pune cratita inapoi pe foc si lasa pana da in clocot. Presara apoi nucsoara si piperul. Toarna apoi sosul peste spanac.

Unge o tava cu unt si toarna compozitia cu spanac. Presara parmezanul si aseaza si ouale tari taiate pe jumatate. Presara pesmetul si stropeste cu ulei de masline.

Da tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Cum se serveste spanacul gratinat cu oua fierte

Spanac gratinat cu oua fierte se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete