Spaghetele cu peste si sos de tomate sunt usor de pragatit si foarte sanatoase. Pentru aceasta mancare poti folosi orice tip de paste doresti. Pestele indicat pentru acest fel de mancare este cel alb, fara oase . Spaghetele se servesc calde cu felii de lamaie.
Ingrediente pentru spaghete cu peste si sos de tomate
- 400 grame spaghete
- 10 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 bulb de fenicul, feliat
- 100 ml supa de pui
- 700 grame pasta de tomate
- 5 grame zahar
- 600 grame peste fara oase, taiat in cuburi
- felii de lamaie.
Cum se serveste spaghetele cu peste si sos de tomate
Pune pastele la fiert, in apa cu sare.
Intr-o cratita incinge uleiul. Adauga usturoiul si feniculul. Lasa pe foc cateva minute, pana cand feniculul este moale. Adauga supa de peste. Lasa pe foc pana cand cantitatea se reduce la jumatate.
Adauga sosul de tomate si zaharul. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga pestele. Da focul mai mic. Amesteca toate ingredientele.
Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba timp de 5 - 10 minute.
Cum se servesc spaghetele cu peste si sos de tomate
Scurge pastele si aseaza-le pe un platou. Orneaza cu sosul de tomate si pestele. Presara si cubulete de fenicul. Asezoneaza cu sare si piper. Mai poti adauga si felii de lamaie.