Daca iti plac pastele, pregateste un sos italian cu chiftelute din carne de vita . Vei face astfel o mancare delicioasa, pentru intreaga familie.
Ingrediente pentru sos italian pentru spaghetti cu chiftelute
Pentru chiftelute
- 450 gr carne slaba de vaca, tocata
- 1 cana pesmet
- 1 lingura patrunjel uscat
- 1 lingura parmezan ras
- ¼ lingurita piper macinat
- 1/8 lingurita praf de usturoi
- 1 ou, batut
Pentru sos
- ¾ cani ceapa taiata
- 5 catei de usturoi, maruntiti
- ¼ cana ulei de masline
- 2 cani rosii decojite intregi
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar alb
- 1 frunza de dafin
- 1 cana paste de tomate
- ¾ lingurita busuioc uscat
-
½ lingurita piper macinat
Cum se prepara sosul italian pentru spaghetti cu chiftelute
Pune intr-un castron carnea de vita, pesmetul, patrunjelul, parmezanul, ¼ lingurita de piper, praf de usturoi si ul batut. Amesteca bine si formeaza chiftelutele din aceasta compozitie.
Soteaza ceapa cu usturoiul intr-o tigaie cu ulei de masline. Pune apoi rosiile, sarea, zaharul si frunza de dafin. Acopera si da focul mai mic. Lasa sa fiarba 1h30 min. Apoi adauga pasta de rosii, busuiocul, ½ lingurite de piper. Pune si chifteluletele si lasa mancarea pe foc 30 de minute.
Cum se serveste sosul italian cu chiftelute
Se serveste imediat.