Feluri principale

#somon #sfecla #hrean #peste

Somon copt cu sos de sfecla rosie

Somonul copt cu sos de fumat , absolut deosebit. Il poti pregati pentru pranz sau pentru o cina speciala.


Ingrediente pentru somon copt cu sos de sfecla rosie
 

 

  • 4 bucati file de peste, de cate 175 gr fiecare
  • 2 sfecle rosii medii, nedecojite
  • 2 catei de usturoi, nedecojiti
  • 2 lingura de cimbru proaspat sau ½ uscat
  • 2 linguri sos de hrean
  • 300 ml supa de peste sau de zarzavat
  • 70 ml vin alb
  • 1 ½ linguri otet balsamic
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri smantana


Cum se prepara somonul copt cu sos de sfecla rosie


Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.

Pune sfecla rosie si usturoiul intr-o cratita mica de copt, acopera-le si lasa-le la cuptor cam o ora, pana cand devin moi. Da focul mai mic, astfel incat temperatura sa coboare la 200 grade Celsius. Sfecla si usturoiul se scot, se decojesc si se dau deoparte.

Pune supa de peste, vinul si cimbrul intr-o tigaie si lasa-le la foc mic 10 minute. Ar trebui ca sosul format sa se reduca la jumatate.

Pune apoi intr-un blender acest sos, impreuna cu otetul balsamic, sfecla rosie si usturoiul si omogenizeaza. Daca ti se pare ca mai este nevoie de apa in compozitie, adauga putina, ca sa nu fie prea tare.

Aseaza pestele intr-o tava de copt, cu pielea in jos. Presara sare si piper dupa gust, apoi toarna peste el sosul de hrean. Da-l la cuptor 15 minute.

Sosul de sfecla trebuie pus la fiert intr-o cratita in care se amesteca mereu. Se ia de pe foc si se amesteca cu niste smantana proaspata.


Cum se serveste somonul copt cu sos de sfecla rosie


Somonul se aseaza pe farfurii si se toarna peste el si in jurul lui sosul de sfecla. Se serveste cu o garnitura de cartofi langa el.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului