Snitelele din soia sunt o alternativa foarte gustoasa pentru a inlocui carnea in timpul postului. Ele pot fi folosite si in meniurile vegetariene, fiind o sursa foarte importanta de proteine si substante nutritive. In plus , aceste snitele sunt foarte usor de preparat.
Ingrediente pentru snitelele din soia:
-
6-8 bucati de soia
-
1- 2 linguri de delikat de legume
-
1 cana de pesmet
-
Ulei pentru prajit.
Cum se prepara snitelele de post din soia:
-
Pune la fiert bucatile de soia intr -o oala cu apa si delikat. Atunci cand cumperi soia, o poti achizitiona fie in pungi, fiind precizat faptul pe punga faptul ca le poti folosi pentru snitele, fie vrac , din magazinele care vand astfel de produse.
-
Scoate bucatile de soia si lasa-le sa se scurga bine, pentru a fi aproape uscate cand le prajesti.
-
Da-le prin pesmet si prajeste-le intr-o tigaie, cu putin ulei, precum snitelele obisnuite. Insa nu uita faptul ca le poti praji si simplu, fara pesmet.
Cum se servesc snitelele de post din soia:
-
Se servesc calde, alaturi de cartofi prajiti , orez, piure sau orice garnitura de legume.
- Se pot manca si reci, ca parte dintr-un sandwich de post.
Pofta buna!