Cand vizitezi Viena, toate ghidurile de turism iti recomanda sa incerci celebrul preparat snitel vienez (Wiener Schnitzel). Insa nu trebuie sa ajungi neaparat in capitala Austriei pentru a savura acest fel de mancare. Incearca o reteta de snitel vienez acasa, folosind carne de vitel . Ingredientele sunt putine, iar preparatul este extrem de usor de facut.
Ingrediente pentru snitel vienez
- 900 gr carne de vitel
- 1 cana faina
- 4 oua
- 1 lingura ulei vegetal
- 4 cani pesmet
- 1/8 cana ulei pentru prajit
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara snitelul vienez
Taie carnea in bucati de grosimea unui deget. Da-o apoi prin faina. Bate ouale intr-un castron, adaugand o lingura de ulei, sare si piper. Da carnea prin compozitia de oua, apoi prin pesmet.
Pune ¼ cana de ulei intr-o tigaie, la temperatura medie. Prajeste snitelele pana cand capata o culoare aurie, cam 5 minute pe fiecare parte.
Cum se serveste snitelul vienez
Se serveste cald sau rece, cu salata, cartofi prajiti si ketchup , garnisit cu felii de lamaie si fire de patrunjel.