Shakshuka cu dovlecei este o reteta simpla, usor de preparat si deosebit de delicioasa, potrivita pentru o cina pe fuga, cand nu ai chef sa petreci mult timp im bucatarie. Iata cum se prepara.
Ingrediente
½ ardei gras, tocat cubulete
O ceapa taiata julliene
1 ardei jalapeno proaspat, desamantat si tocat marunt
2 catei de usturoi tocati marunt
O lingurita de oregano uscat
O lingurita chimen macinat
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru, macinat,
1 kg dovlecei, curatati de coaja si seminte
O conserva rosii taiate cubulete
6 oua
100g branza feta
½ legatura patrunjel
Cum se prepara
Intr-o tigaie incapatoare (cu capac) gen wok adauga primele 8 ingrediente (½ ardeiul gras, ceapa, ardeiul jalapeno, usturoiul, oregano, chimenul, sare si piper). Amesteca bine si lasa-le sa se caleasca pana incep sa se inmoaie.
Adauga apoi dovleceii si rosiile si gateste totul impreuna pana cand legumele sunt bine facute.
La final sparge ouale si adauga-le peste legume. Acopera tigaia cu un capac si las-o asa pana cand albusul este bine facut. Galbeusul poate ramane moale. Daca nu iti place moale lasa capacul mai mult, pana cand acesta este bine gatit. La final presara branza sfaramitata si adauga patrunjelul.
Serveste Shakshuka cu dovlecei calda, cu lipii sau paine de casa.