Chiftelutele sunt un aperitiv gustos, ce poate fi preparat din carne de pui sau peste. Sunt suculente si foarte gustoase. Una dintre greselile pe care le fac insa toate gospodinele atunci cand prepara chiftele este aceea de a pune paine in compozitie.
Conform bucatarilor profesionisti, pesmetul este secretul celor mai gustoase chiftele, deoarece le face mai fragede si le impiedica sa se usuce.
Ingrediente (pentru 24 de bucati)
- 500 g carne de vita tocata marunt
- 500 g carne de vitel tocata marunt
- 250 g carne de porc tocata marunt
- 1 ceapa alba mica, curatata si taiata marunt
- 3 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
- 1 ¼ cesti de pesmet proaspat
- ¾ cana de branza pecorino proaspat rasa
- 8 oua mari
- 12 crengute de patrunjel proaspat cu frunze plate. Numai frunzele tocate
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- Sare
- piper negru proaspat macinat
Intr-o tigaie, incalziti o lingura de ulei de masline la foc mediu. Se soteaza ceapa si usturoiul timp de trei minute sau pana cand ceapa devine translucida. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron mare, se amesteca cele trei tipuri de carne cu pesmetul, branza, amestecul de ceapa si usturoi racit, patrunjelul, ouale si sare si piper dupa gust.
Se modeleaza amestecul in forme ovale de marimea unui ou foarte mare. Se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline, se scufunda in sosul de rosii si se fierb la foc mic pana se inmoaie.