Feluri principale

#condimente #cuscus #secrete culinare #bucataria marocana #arome marocane

Secretele bucatariei marocane: gusturi rafinate, combinatii inedite si arome puternice

Bucataria marocana este considerata una dintre cele mai importante bucatarii din lume, deoarece este, diversa, creativa si, de-a lungul timpului, a reprezentat un punct de referinta pentru o multime de tari. In Maroc se mananca foarte bine, ba chiar se poate spune ca ai parte de o aventura culinara unica, desi preparatele exclud carnea de porc.

Combinatiile ingenioase de alimente, gusturile pregnante si obiceiurile culinare din Maroc sunt doar cateva motive pentru care bucataria marocana este pretuita in intreaga lume.


Cuscusul, unul dintre cele mai vechi secrete ale bucatariei marocane

In Maroc, nu exista casa care sa nu aiba cuscus, adica granule deshidratate obtinute din grau dur (semolina). Cuscusul este una dintre cele mai folosite garnituri in bucataria marocana, deoarece poate fi combinat cu orice tip de carne sau legume. In plus, cuscusul imprumuta rapid aromele ierburilor si condimentelor, astfel ca de fiecare data se poate obtine un gust diferit.



Sursa foto: trialsinfood.wordpress.com


Carnea de miel, baza bucatariei marocane

Foarte multe dintre preparatele traditionale ale bucatariei marocane se bazeaza pe carnea de miel. Ai putea crede ca acest tip de carne poate deveni plictisitor la un moment dat, insa nu este deloc asa, deoarece poate fi condimentat in zeci de moduri. Nu ar trebui sa te mire daca in Maroc vei consuma carne de miel cu prune sau cu smochine si curmale.


Condimentele, modul marocanilor de a da viata mancarii

Pentru bucataria marocana, condimentele sunt cele mai importante, deoarece ele sunt cele care dau aroma mancarurilor si deserturilor. Coriandrul, chimenul, menta, maghiranul, scortisoara, curcuma, anasonul si sofranul sunt doar cateva dintre condimentele intens folosite in bucataria marocana. Alaturi de acestea, se folosesc din plin uleiul de argan si uleiul de masline.


Preparate traditionale din bucataria marocana

Harira este o supa specifica bucatariei marocane. Este obtinuta din linte si rosii si este asezonata cu ghimbir, piper, scortisoara si alte ierburi aromatice.



Sursa foto: tastespace.com

Tajine este o alta mancare marocana foarte gustoasa, a carei denumire vine chiar de la vasul in care este preparata - un bol cu capac inalt si ascutit. Retetele de tajine sunt foarte variate si includ produse de baza precum carne de miel sau carne de pui, legume si condimente.



Sursa foto: relishit.com

In Maroc, mancarea se consuma fara tacamuri, direct din vasele in care este preparata si este stropita din belsug cu ceai de menta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului