Feluri principale

#scoici #retete scoici #scoici umplute #scoici cuptor

Scoici umplute la cuptor

Scoicile umplute la cuptor sunt cremoase, aromate si usor de preparat. Sunt ideale ca aperitiv, pentru mesele festive.


Ingrediente pentru scoicile umplute la cuptor

  • 10 scoici mari
  • 1 ceapa mica tocata
  • 100 grame unt
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 200 grame pesmet
  • 50 grame parmezan ras
  • sare
  • piper


Cum se prepara scoicile umplute la cuptor

Intr-o cratita fierbe apa, iar cand clocoteste adauga scoicile si un praf de sare. Lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand cochiliile se desfac. Scoate scoicile din cratita si lasa sa se raceasca.

Arunca scoicile care nu s-au desfacut, deoarece este un semn ca nu sunt bune pentru consum. Scoate carnea din scoici si toaca marunt. Spala bine toate cochiliile.

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie incinge untul si caleste ceapa, timp de 5 minute. Adauga usutroiul, patrunjelul, pesmentul, carnea din scoici, sucul de lamaie si putina apa in care au fiert scoicile.

Amesteca bine si lasa pe foc timp de 15 minute. Aseaza cochiliile intr-o tava si adauga umplutura. Deasupra presara parmezan si da la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se servesc scoicile umplute la cuptor

Scoicile umplute la cuptor se servesc cu zeama de lamaie si patrunjel tocat, alaturi de un pahar de vin alb, demisec.

Sursa foto: simplyrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului