Feluri principale

#prosciutto #retete scoici #rereta scoici #scoici scallop #piure de porumb #unt de lamaie

Scoici scallop cu piure de porumb, prosciutto, unt si lamaie

Surprinde-ti invitatii cu un antreu rafinat alcatuit din scoici scallop cu piure de porumb, prosciutto si unt de lamaie.

Ingrediente pentru scoici scallop cu piure de porumb, prosciutto, unt si lamaie

  • 60 ml ulei de masline;
  • 60 ml apa;
  • 80 ml frisca lichida;
  • 125 g unt;
  • 4 cepe lunguiete, taiate marunt;
  • 2 capatani de usturoi, taiat marunt;
  • 3 stiuleti de porumb, boabele curatate;
  • 70 ml vin alb;
  • 1/4 ceasca de apa;
  • 7 felii de prosciutto;
  • 20 de scoici scallop in jumatate de cochilie;
  • 1 lingurita de suc de lamaie;
  • putin patrunjel, proaspat.

Cum se prepara scoicile scallop cu piure de porumb, prosciutto, unt si lamaie

Incalzeste putin unt, alaturi de o lingurita de ulei la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le timp de cateva minute, apoi adauga boabele de porumb timp de un minut. Adauga vinul alb si continua sa amesteci timp de doua minute. Adauga apa si pune un capac desupra tigaii. Amesteca ocazional si gateste timp de cinci minute.

Intr-o alta tigaie, incinge putin ulei si prajeste feliile de prosciutto pana ce devin crocante. Taie-le apoi in mai multe bucati. Pune apoi mixtura de porumb intr-un blender alaturi de o lingurita de ulei si amesteca.

Gateste cate o jumatate din scoicile scallop timp de un minut intr-o tigaie la foc mediu si apoi realizeaza o mixtura de unt topit si putin ulei, alaturi de sucul de lamaie.

Pe cate o farfurie, aranjeaza cate doua sau trei cochilii de scoici si adauga piureul de porumb. Asaza cate o scoica si putin prosciutto si tapeteaza cu mixtura de unt.

Cum se servesc scoicile scallop cu piure de porumb, prosciutto, unt si lamaie

Serveste scoicile scallop cu patrunjel presarat pe deasupra, alaturi de un pahar de vin alb sec sau demisec.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului