Ingrediente pentru sashimi
- 200g file de somon (Atentie! Trebuie sa fie foarte proaspat!)
- 1 morcov
- 1 castravete
- 2 linguri ulei de arahide
- 2 linguri ulei de susan
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 lingurita wassabi
- sucul de la o lamaie
Cum se prepara sashimi
Curata pestele de grasime si pielita si spala-l foarte bine. Pune-l apoi la congelator timp de 30 de minute. Atfel procesul de a-l taia fasii va fi mult mai usor, iar carnea nu se va mai rupe.
Taie morcovul si castravetele fasii foarte subtiti.
Pune pestele pe un platou si toarna zeama de lamaie peste acesta.
Intr-o tigaie pune la incins uleiul de susan si uleiul de arahide si lasa-le sa se incinga, apoi toarna-le peste peste.
Adauga langa peste cateva fasii de morcov si castravete. Intr-un bol mic toarna sosul de soia si pune-l pe platou. Sosul wassabi se pune direct pe platou.
Cum se serveste sashimi
Pestele se serveste cu putin sos wassabi si putin sos de soia. Sashimi se poate servi cu o garnitura simpla de orez.
Sursa foto: wikimedia.org