Elevii scolii au reinterpretat preparatul traditional, transformandu-l intr-un fel de mancare rafinat. Sarmalele sunt servite alaturi de o mamaliga cremoasa, completate de o salata fresh de rucola si muguri de pin, o combinatie ce ridica nivelul acestei retete clasice.
Pentru un plus de savoare, reteta publicata in Luxembourg Times include ingrediente atent selectate si recomandari pentru o gatire lenta la cuptor, astfel incat gustul sa fie desavarsit.
Lista ingredientelor pentru sarmale:
- 1 kg carne tocata (30% vita, 70% porc)
- 500 g bacon
- 30 g grasime de porc
- 3 cepe
- 150 g orez
- cutie de suc de rosii
- cimbru uscat, marar, frunza de dafin
- sare, piper
- 1 ardei iute rosu
Ingrediente pentru mamaliga cremoasa:
- 500 g mamaliga
- 500 ml lapte
- 50 g smantana
- 150 g unt
Pentru ca preparatul sa fie perfect, sarmalele sunt gatite timp de 2-3 ore la foc mic, iar elevii recomanda ca acestea sa fie impachetate „in stil burrito”, pentru un aspect impecabil.