Feluri principale

#retete #saltimbocca alla romana #cotlet vitel

Saltimbocca Alla Romana

Saltimbocca Alla Romana este un preparat de inspiratie italiana, extrem de delicios, pregatit din ingrediente simple si aromate.

Ingrediente pentru Saltimbocca Alla Romana

4 cotlete de vitel

4 felii prosciutto

8 fruze salvie

1 lingura ulei

2 linguri unt

30 ml vin alb

120 ml supa de pui

1 lingura suc de lamaie

2 linguri faina alba

sare, piper negru

Cum se prepara Saltimbocca Alla Romana

Bate cotletele cu ajutorul ciocanelului de snitele, apoi aseaza deasupra lor feliile de prosciutto si cate doua frunze de salvie, ajutandu-te de niste scobitori.

Da cotletele prin faina, apoi pune-le la prajit in ulei incins.

Dupa ce ai prajit cotletele, scurge grasimea din tigaie, pastrand doar o lingura. Adauga untul si supa si lasa sosul sa se ingroase usor, apoi toarna zeama de lamaie si mai lasa la fiert 1 minut.

Toarna sosul peste cotletele de vitel.

Cum se serveste Saltimbocca Alla Romana

Serveste friptura calda, cu garnitura preferata.

Foto: babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare