Ingrediente pentru salata de toamna
- 150g bacon
- piper proaspat macinat
- 1/2 capatana broccoli, taiata in buchetele mici
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- sare
- 1 lingurita mustar
- 3 linguri otet de mere
- 200g paste fainoase (de preferat penne)
- 1/3 cana de crutoane
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 1/8 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita unt topit
Cum se prepara salata de toamna
Pune la incins o tigaie non-aderenta si adauga baconul in aceasta. Asezoneaza cu piper dupa gust si gateste-l pana devine crocant. Scoate baconul pe o farfurie in care ai pus prosoape absorbante de unica folosinta, pentru a indeparta excesul de grasime.
Jumatate din grasimea lasata de bacon, adaug-o intr-un bol de marime medie si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Adauga in tava buchetelele de broccoli si asezoneaza-le cu sare si piper. Picura peste acestea uleiul de masline si coace-le pana cand devin usor aurii (aproximativ 15-20 de minute).
Intr-o oala incapatoare fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, peste grasimea racita adauga mustarul si otetul si amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Sfarama crutoanele de paine pana obtii un pesmet ceva mai mare. Amesteca apoi pesmetul cu coaja de lamaie, pudra de usturoi, piperul cayenne. Adauga apoi untul topit si amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Cand broccoli este gata, adauga amestecul cu condimente peste acesta si mai lasa-l in cuptor timp de 5 minute.
Scurge pastele si trece-le pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta excesul de faina.
Adauga-le apoi intr-un castron incapator si toarna sosul peste ele. Amesteca bine, astfel incat sosul sa se distribuie uniform pe paste. Adauga apoi baconul si broccoli.
Cum se serveste salata de toamna
Serveste salata imediat, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: mixandmatchmama.com