Ingrediente pentru quinoa cu cartofi dulci si varza kale
- 1/2 cana seminte de quinoa
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 cartofi dulci
- 100g ciuperci proaspete
- 2-3 catei de usturoi
- cateva frunze de vara kale
- sare
- piper
Cum se prepara quinoa cu cartofi dulci si varza kale
Intr-un vas de marime potrivita fierbe quinoa in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp curata cartofii de coaja, si taie-i cubulete de marime potrivita. Pune o tigaie la incins, adauga uleiul de masline si prajeste cartofii timp de 5 minute, amestecand continuu. Adauga apoi ciupercile si usturoiul tocat foarte marunt si caleste totul timp de inca un minut.
Toarna apoi o cana cu apa peste compozitie, adauga varza kale si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba timp de 12 minute, la foc mic, sau pana cand cartofii sunt bine patrunsi si apa se evapora. La final incorporeaza quinoa fiarta peste compozitia de cartofi cu ciuperci si varza kale.
Cum se serveste quinoa cu cartofi dulci si varza kale
Serveste quinoa cu cartofi dulci si varza kale ca atare, alaturi de o salata de rosii cu usturoi.
Sursa foto: sagerecipes.com