Ingrediente pentru cartofii picanti cu sos curry
- 4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 ceapa galbena, toata cubulete
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 2 lingurite pudra de cumin
- 1 si 1/2 lingurite piper cayenne
- 4 linguri pudra de curry
- 4 lingurite garam masala
- 2 cm radacina de ghimbir, curatata de coaja si rasa pe razatoarea mica
- 2 lingurite sare
- 1 conserva cuburi de rosii in suc propriu
- 1 conserva naut, scurs de zeama
- 1 concerva mazare, scursa bine
- 1 conserva lapte de cocos
Cum se prepara cartofii picanti cu sos curry
Adauga cartofii intr-o cratita incapatoare si acopera-i cu apa. Adauga sarea si lasa-i sa fiarba la foc mare timp de un minut, apoi redu focul la mic si lasa-i sa fiarba pana cand sunt aproape facuti. Aproximativ 15 minute. Scurge-i de apa si lasa-i sa se odihneasca timp de un minut.
Intre timp, pune la incins uleiul intr-o cratita incapatoare, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Adauga apoi cuminu, piperul cayenne, pudra de curry, ghimbirul, garam masala si sarea. Continua sa calesti totul timp de doua minute. Adauga apoi rosiile, nautul, mazarea si cartofii. Amesteca bine si adauga si laptele de cocos.
Lasa totul sa fiarba timp de 6-10 minute.
Cum se servesc cartofii picanti cu sos curry
Serveste cartofii picanti cu sos curry alaturi de o garnitura simpla de orez. Poti decora totul cu patrunje proaspa, tocat.
Sursa foto: pinterest.com