Pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, bate la usa, ne-am gandit sa-ti propunem o delicioasa reteta traditionala: mancarea de fasole cu ciolan afumat!
Ingrediente pentru mancarea de fasole cu ciolan afumat
1 kg de ciolan afumat;
2 lingurite boia afumata;
1 ceapa alba medie, tocata;
1 ardei iute, tocat;
2 catei de usturoi, pisati;
800 g rosii in conserva, cubulete;
400 g fasole alba, uscata;
1 patrunjel, tocat marunt;
salata de muraturi.
Cum se prepara mancarea de fasole cu ciolan afumat
Dupa ce ai lasat fasolea in apa timp de cateva ore, alege-o si pune-o la fiert. Dupa 10 minute de cand a dat in clocot, adauga ciolanul si lasa sa fiarba 1 ora sau cat e nevoie pentru ca fasolea sa fie fiarta bine. Scoate ciolanul si taie-l in bucatele marunte.
Intr-o tigaie, adauga legumele, lasa-le sa se caleasca, apoi adauga-le in fasole impreuna cu bucatelele de ciolan si rosiile. Lasa la fiert, presara patrunjelul, sare si piper dupa gust.
Cum se serveste mancarea de fasole cu ciolan afumat
Fasolea cu ciolan afumat se serveste alaturi de o salata de muraturi traditionale.
sursa foto: taste.com.au
#fasole # retete fasole #meniu 1 decembrie #retete ciolan afumat
Retete 1 Decembrie: Mancare de fasole cu ciolan afumat
Retete 1 Decembrie: Mancare de fasole cu ciolan afumat Pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, bate la usa, ne-am gandit sa-ti propunem o delicioasa reteta traditionala: mancarea de fasole cu ciolan afumat!- 2013-11-29 2013-11-29
Articole din mancare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului