Feluri principale

#fasole # retete fasole #meniu 1 decembrie #retete ciolan afumat

Retete 1 Decembrie: Mancare de fasole cu ciolan afumat

Pentru ca 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romanilor, bate la usa, ne-am gandit sa-ti propunem o delicioasa reteta traditionala: mancarea de fasole cu ciolan afumat!

Ingrediente pentru mancarea de fasole cu ciolan afumat

1 kg de ciolan afumat;
2 lingurite boia afumata;
1 ceapa alba medie, tocata;
1 ardei iute, tocat;
2 catei de usturoi, pisati;
800 g rosii in conserva, cubulete;
400 g fasole alba, uscata;
1 patrunjel, tocat marunt;
salata de muraturi.

Cum se prepara mancarea de fasole cu ciolan afumat

Dupa ce ai lasat fasolea in apa timp de cateva ore, alege-o si pune-o la fiert. Dupa 10 minute de cand a dat in clocot, adauga ciolanul si lasa sa fiarba 1 ora sau cat e nevoie pentru ca fasolea sa fie fiarta bine. Scoate ciolanul si taie-l in bucatele marunte.

Intr-o tigaie, adauga legumele, lasa-le sa se caleasca, apoi adauga-le in fasole impreuna cu bucatelele de ciolan si rosiile. Lasa la fiert, presara patrunjelul, sare si piper dupa gust.

Cum se serveste mancarea de fasole cu ciolan afumat

Fasolea cu ciolan afumat se serveste alaturi de o salata de muraturi traditionale.

sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului