Daca vrei sa prepari o reteta vegetariana, foloseste cartofii noi pentru un fel de mancare hranitor si satios. Tocanita de cartofi cu nuci este o mancare gustoasa, cu o textura care combina moliciunea cartofilor cu crusta crocanta a nucilor.
Ingrediente pentru tocanita de cartofi cu nuci
- 4 1/2 cana cartofi piure
- 1/2 cana unt, topit
- 1/3 cana lapte
- 1 cana zahar
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 2 oua batute
- 1 cana zahar brun
- 1/2 cana faina
- 1/3 cana unt
-
1 cana alune.
Cum se prepara tocanita de cartofi
Unge o tava cu putin ulei si incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pune intr-un castron piureul de cartofi, 1/2 cana de unt, lapte, zahar, extract de vanilie si oua. Amesteca bine , apoi toarna compozitia in tava. In alt castron amesteca zaharul si faina. Adauga in castron 1/3 cana de unt si amesteca, apoi adauga nuca. Toarna intreaga compozitie peste cea din tava si da mancarea la cuptor, pentru 25 de minute.
Cand tocanita a capatat o culoare rumena, mancarea este gata.
Cum se serveste tocanita de cartofi
Se serveste calda.