Daca vrei sa incerci un preparat vegetarian sau iti plac mancarurile de conopida , incearca o reteta vegetariana: conopida coapta cu migdale si condimente .
Ingrediente pentru conopida coapta cu migdale si condimente
- 1 conopida maruntita
- 1 pumn de migdale decojite, maruntite
- 2 lingurite seminte de coriandru
- 2 lingurite seminte de chimion
- 1-2 ardei iuti rosii
- sucul si coaja de la 1 lamaie
- sare de mare
- ulei de masline
- putin unt
Cum se prepara conopida coapta cu migdale si condimente
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius . Pune apa la fiert cu sare de mare. Dupa ce a fiert, scufunda conopida cateva minute. Scurge-o foarte bine si eventual sterge-o cu servetele de bucatarie.
Pune untul si uleiul intr-o tigaie. Foloseste un mojar de bucatarie pentru a zdobi condimentele si ardeii, adauga sarea si migdanele si amesteca sa omogenizezi. Compozitia de condimente toarna-o in tigaie. Dupa ce acestea incep sa se prajeasca, adauga si conopida. Las-o sa prinda putina culoare si apoi toarna sucul de lamaie si adauga si coaja acesteia, rasa.
Mai lasa mancarea pe foc cam 1 minut. Apoi pune-o la cuptor un sfert de ora.
Cum se serveste conopida coapta cu migdale si condimente
Se serveste calda.