Ingrediente pentru shaorma:
- 500 g piept de pui (sau pulpe dezosate, fara piele)
- 4 lipii mari sau lipii pentru shaorma
- 1 castravete murat
- 2 rosii
- 1 ceapa mica
- Varza alba sau salata verde
- Sos de usturoi (maioneza + usturoi pisat + zeama de lamaie)
- Sos chili sau ketchup (optional)
- Sare, piper, boia dulce, oregano
Mod de preparare:
1. Taie pieptul de pui in fasii subtiri. Condimenteaza-l cu sare, piper, boia dulce si oregano, apoi lasa-l sa stea 15 minute pentru a se aroma.
2. Prajeste carnea intr-o tigaie cu putin ulei pana devine rumena si frageda. Poti adauga putin usturoi zdrobit pentru extra aroma.
3. Pregateste legumele: taie castravetele murat si rosiile in felii subtiri, ceapa in rondele fine, iar varza sau salata verde toaca-le marunt.
4. Pentru sosul de usturoi, amesteca o lingura de maioneza cu 2 catei de usturoi pisati si o lingurita de zeama de lamaie. Ajusteaza cantitatile dupa gust.
5. Incalzeste lipiile pe o tigaie sau in cuptorul cu microunde, pentru a deveni moi si flexibile.
6. Pe fiecare lipie pune un strat de sos de usturoi, apoi carnea prajita, legumele si, daca doresti, un strop de sos chili sau ketchup. Ruleaza lipia bine, astfel incat umplutura sa fie bine prinsa.
Sfaturi utile:
Poti adauga si cartofi prajiti in shaorma, pentru un plus de savoare, sau un sos tzatziki pentru o nota racoritoare. Pentru un gust autentic, foloseste lipii moi, dar nu foarte subtiri, care sa sustina bine umplutura.
Aceasta shaorma facuta acasa este o alternativa sanatoasa si delicioasa la varianta clasica de fast food. Astfel, controlezi ingredientele si poti ajusta condimentele dupa preferintele tale.