Ingrediente pentru fettuccine cu somon si spanac
- 230 g de paste fettuccine
- 1/4 cana de unt
- 1 cana de lapte
- 1 lingura de faina
- 1 cana de parmezan proaspat ras
- 230 g de somon afumat
- 1 cana de spanac proaspat
- 2 linguri de capere
- 1/4 cana de rosii uscate la soare
- 1/2 cana de oregano proaspat tocat
Cum se prepara pastele fettuccine cu somon si spanac
Adu la fierbere o oala cu apa putin sarata si adauga pastele in ea. Lasa-le sa fiarba al dente, timp de 11-13 minute. Clateste-le si scurge-le.
Topeste untul intr-o cratita, la temperatura medie, si adauga laptele peste el. Incorporeaza faina si parmezanul, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Adauga somonul si apoi spanacul, caperele, rosiile uscate si frunzulitele tocate de oregano si mai lasa sosul sa fiarba timp de 3 minute. Adauga-l apoi peste paste.
Cum se servesc pastele fettuccine cu somon si spanac
Acest preparat delicios merge de minune servit alaturi de o sampanie rose sau de un vin Burgundy Chardonnay.
Sursa foto: louchegastronomique.com